17 Nisan 2013

Obama'ya Gönderilen Mektupta 'Şüpheli Madde' !


Başkan Barack Obama’ya gönderilen bir mektupta “şüpheli madde” bulunduğu açıklandı.

Başkan’ın korunmasıyla görevli Gizli Servis tarafından yapılan açıklamada, mektubun Beyaz Saray dışında tüm postaların ayrıntılı bir şekilde tarandığı tesiste fark edildiği bildirildi.

Dün de Mississippi eyaleti Cumhuriyetçi Parti senatörü Roger Wicker’a gönderilen bir mektupta öldürücü risin zehrine rastlanmıştı.


Federal Soruşturma Dairesi (FBI) ilk testlerde tutarsız sonuçlara rastlanacağını, bundan dolayı da testlerin devam etmesinin gerekli olduğunu açıkladı. Amerikan Kongresi’nin güvenliğinden sorumlu polis birimi de ayrı test yürütüyor.

Şüpheli mektup korkusu, Kongre binası ve senatörlerin bürolarının bulunduğu iki binanın tahliye edilmesine yol açtı.

Senatör Wicker’a gönderilen zarfta yapılan üç ayrı analizde zehirli risin maddesine rastlandı. Zarfın, Tennesse eyaletinde bağlı Memphis kentinden postalandığı bildirildi. Memphis, Senatör Roger Wicker’ın eyaleti Mississippi sınırında bulunuyor.
Kongre polisi soruşturmasını FBI ile birlikte yürüttüğünü açıkladı.

Risin en son Senato’nun postaların denetlendiği bürosunda çıkmış, Senatörlerin bürolarının bulunduğu iki bina yine tahliye edilmişti.

Çok kuvvetli bir doğal zehir olan risinin tek damlası yetişkin bir insanı öldürmeye yetebiliyor.

Olaylar 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarının ardından postanelere, gazetelere Kongre üyelerine ve gazetelere gönderilen “şarbonlu mektup” olaylarını hatırlattı. Şarbonlu zarflarla temas eden beş kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de hastanelik olmuştu.

FBI saldırının sorumlusunun federal devlete çalışan ve 2008 yılında intihar eden bir bilimadamı olduğuna inanıyor.(amerikaninsesi.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder