18 Nisan 2013

ABD'de korku değil öfke hakim!


Boston Maratonu bombalama eylemlerine ilişkin yapılan bir anket çalışmasının sonuçlarında, olayın Amerikan halkı arasında korkudan daha çok öfkeye neden olduğu ortaya konuldu.

Boston Maratonu saldırılarının hemen ardından, Fox News tarafından ülke çapında yapılan anket dahilinde bombalama eylemlerine dair ne hissettikleri sorulan Amerikalıların, yüzde 58’i kızgın olduğunu söylerken, yüzde 27’lik bir kesim de endişeli olduğunu dile getirdi.

Pazartesi günü Boston Maratonu’nun bitiş çizgisinde yaşanan iki patlama sonucunda 176 kişi yaralanırken, üç kişi de hayatını kaybetti.


Salı günü, yetkililerin gözaltında herhangi bir şüphelinin olmadığını söylemelerine rağmen, anket katılımcılarının yüzde 79’u hükümetin eylemlerin sorumlusunu/sorumlularını yakalayacağından emin olduğunu belirtti. Söz konusu oranın yüzde 41’i sorumlu/sorumluların yakalanacağından “çok emin” olduğunu belirtirken, yüzde 38’i de “biraz emin” olduğunu belirtti.


Katılımcıların yüzde 62’si bombalama eylemlerinin arkasında, Amerika’da yetişmiş teröristler olduğunu düşünürken, yüzde 20’si ise saldırıların ardında Müslüman teröristler olduğunu düşünüyor. Yüzde 19’luk bir kesim ise kararsız kaldı.

Katılımcıların yüzde 34’ü bulundukları yerde bir terör saldırısı yaşanacağına dair endişeli olduklarını belirtirken, yüzde 65’i ise bu yönde bir endişe duymadığını belirtti.

Bir saldırı yaşanması halinde, katılımcıların yüzde 69’u bölge yetkililerinin bir terör saldırısıyla başa çıkabilme yönünde hazır olduklarını düşünüyor. Söz konusu oranın, 2006 yılındaki bir ankette ortaya konulan yüzde 47’lik oranın ve 2002 yılındaki bir ankette ortaya konulan yüzde 58’lik oranın üzerinde olduğu görülüyor.

Katılımcıların yüzde 81’i, bombalama eylemlerinin günlük hayatlarını yaşayış şekillerini değiştirmeyeceğini söylerken, yüzde 18’lik bir kesim ise aksi yönde görüş belirtti.


Anket çalışması ayrıca, Boston Maratonu bombalama eylemlerine ilişkin haberlere ABD çapında büyük ilgi olduğunu gösterdi. Katılımcıların yüzde 80’i bu haberleri “çok” ya da “biraz” takip ettiğini söyledi. Bu oran ABD’nin Kuzeydoğu kesiminde ise yüzde 87’yi buldu.

16 Nisan tarihinde, Anderson Robbins Research ve Shaw & Company Research isimli araştırma şirketleri ortaklığında yürütülen Fox News anketi, ABD çapındaki kayıtlı seçmenler arasından rastgele seçilen 619 kişiyle, sabit hat ve cep telefonları aracılığıyla yapılan görüşmelere dayanıyor.(TurkishNY.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder