17 Nisan 2013

FBI’dan Rus Mafyası, Hollywood Ünlüleri ve New York Sosyetesine Operasyon!

Resim sanatı dünyasının en varlıklı ve en güçlü ailelerinden birinin oğlu olan Helly Nahmad, büyük paraların döndüğü poker oyunları düzenlemek için Rus gangsterlerle birlikte çalışmakla itham ediliyor.

Daily Mail’ın haberine göre Salı günü federal ajanlar, Helly Nahmad’ın New York’un lüks yerlerinden Madison Avenue üzerindeki Carlyle Hotel’deki sanat galerisine baskın düzenlediler.

Muhtemelen dünyanın en üst düzey sanat simsarı ve koleksiyoncusu olan ve tahmini 3 milyar dolarlık serveti bulunan David Nahmad’ın oğlu olan Nahmad’ın sahip olduğu Helly Nahmad Gallery isimli galeride Wassily Kandinsky ve Francis Bacon gibi isimlerin eserleri bulunuyor.

Los Angeles’da polise teslim olması beklenen Nahmad, New York’tan Los Angeles, Miami, Kiev, Ukrayna ve Kıbrıs’a uzanan bir federal soruşturma kapsamında itham edilen 34 kişiden sadece biri.


Nahmad (34), New York çevresindeki çeşitli yerlerde düzenlenen ve büyük paraların döndüğü poker oyunları ve spor bahisleri ile ilgilenen iki organize kumar grubundan birini yönetmekle itham ediliyor.

FBI, IRS’in (Milli Gelirler İdaresi) soruşturma görevlileriyle ajanlarının, yasa dışı kumar aktivitelerinden elde edilen haksız kazançları araştırdıklarını belirtti.


Nahmad ayrıca 50.000 dolarlık bir tabloyu 300.000 dolara sattığı iddiasıyla elektronik dolandırıcılıkla da itham ediliyor.

Soruşturma çerçevesinde itham edilen isimlerden biri olan Rus mafyası Alimzhan Tokhtakhounov’un halihazırda adaletten kaçan bir suçlu olduğu kaydedildi.


Tokhtakhounov, 2002 yılındaki Salt Lake City Winter Olympics isimli oyunlar kapsamındaki artistik buz pateni yarışına hile karıştırmakla itham edilmişti.

Yetkililer, Tokhtakhounov’un kumar oyunlarına arka çıktığını ve koruma sağladığını düşünüyorlar. Tokhtakhounov’un Rusya’da saklandığı düşünülüyor.

Tokhtakhounovand ve Nahmad, işbirliği içindeki farklı kumar ve kara para aklama eylemleri yürütmekle itham ediliyorlar.


FBI, Tokhtakhounovand’ın faaliyetlerinden 10 milyon dolar elde ettiğini söylüyor.

Nahmad’ın faaliyetinin ise 2006 yılından bu yana 50 milyon dolar kazanç getirdiği söyleniyor.

Nahmad’ın müşterileri arasında üst düzey işadamları, ünlüler ve spor dünyasının yıldızları da yer alıyor. Fakat FBI kumar oynayanların isimlerini yayınlamıyor.

Ayrıca 2010 yılında 2 milyon dolarlık bir kumar borcunun altına giren New York, Bronxlu bir su tesisatçısının gangsterler tarafından tehdit edildiği iddia ediliyor.

Tokhtakhounovan’ın yanı sıra aranan Abraham Mosseri, Donald McCalmont ve William Edler isimli üç diğer şüpheli de yine kaçak durumdalar.(turkishNY)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder