12 Temmuz 2013

Her Gün Balık Yağı Kullananlar Dikkat!

Sağlık açısından birçok faydası olduğu kabul edilen balık yağı hapı, prostat kanserini tetikleyebilir.

Daily Mail’ın haberine göre uzmanlar, omega-3 yağ asitlerinin, prostat kanserinin en öldürücü türüne yakalanma riskini yüzde 70 kadar artırabileceğini ortaya koydular.

Araştırma görevlileri, omega-3 haplarına karşı uyarıda bulundular ve haftada sadece bir ya da iki öğün yağlı balık yenmesi tavsiyesinde bulundular.

Balık yağı haplarının; kalp krizlerine ve inmelere karşı koruyucu olduğu, kireçlenmeyi önlediği, beyin gücünü artırdığı ve çocuklarda davranış bozukluklarını engellediği söyleniyor.

Öte yandan bilim adamları, kanlarında yüksek miktarda omega-3 bulunan kişilerin, hızla ilerleyen ve tedavisi zor olan türdeki prostat tümörlerine yakalanmalarının yüzde 71 daha olası olduğunu ortaya koydular.

Bu kişilerin ayrıca, prostat kanserinin daha az ölümcül olan türüne yakalanma riskleri de yüzde 43 daha fazla oluyor.

Seattle’daki Kanser Araştırma Merkezi’nin (Fred Hutchinson Cancer Research Center) ekibi, gıda takviyeleri alınmasının sağlık açısından yararlı olduğuna dair bir kanıt olmadığını fakat bu tür takviyelerin yüksek dozda alınmasının zararlı olduğuna dair artan sayıda kanıt olduğunu belirtti.

Balık yağının, tümörleri nasıl tetikleyebildiği net değil fakat omega-3, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ya da DNA’ya zarar verebilir. Ayrıca omega-3’ün tümörlerin yayılmasına yardımcı olup olmadığı da net değil.(TurkishNY.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder