17 Temmuz 2013

En Büyük Hobisi Köpekbalıkları ile Güreşmek

Kısa süre önce Florida’dan Massachusetts, Nantucket’e taşınan Elliot Sudal (24), Pazar günü Nantucket’te sahilde 2.1 metre (7-foot) boyundaki bir köpekbalığıyla boğuşurken görüntülendi. Sudal, bunun en büyük hobisi olduğunu söyledi.

ABC News’un haberine göre Nantucket Polisi Denizcilik Dairesi, Sudal’ın gerçekten kıyıda o köpekbalığıyla boğuştuğunu doğruladı.

ABC News’a konuşan Sudal, “Her şeyden önce, balık tutmaya kafayı takmış durumdayım. Geçen sekiz ayda 100’den fazla köpekbalığı yakaladım. Bu, yapmaktan en zevk aldığım şey” dedi.

Köpekbalığını nasıl yakaladığını anlatan Sudal, lüfer balığı avlamak için denize açıldığını ve o sırada yakınlarda gizlenmiş köpekbalıkları olduğunu hissettiğini belirtti.

Sudal, “Suda köpekbalığı varmış gibi geldi. Gelip, (lüfer balıklarını) ikiye bölen bir şey vardı. ‘Bu bir köpekbalığı olmalı’ diye düşündüm” dedi.

Sudal sonrasında, önceden tuttuğu yarı-yenmiş bir lüferi alarak oltasına takıp suya attı. İki dakika içinde, Sudal’ın oltasının diğer ucuna bir köpekbalığı takıldı.


Sudal, oltasına takılan köpekbalığı güçten düşene dek yaklaşık 45 dakika boyunca oltasına takılı haldeki köpekbalığıyla bu şekilde mücadele ettiğini belirtti.

İşin heyecan verici tarafının köpekbalığını kıyıya getirmek için suya inip köpekbalığını kuyruğundan yakalamak olduğunu belirten Sudal, köpekbalığını kıyıya doğru sürüklerken kıyıda yaklaşık 20 kişinin kendisini izlediğini söyledi.


Kendisini seyredenlerin endişe içinde olduklarını söyleyen Sudal, kıyıya doğru yürürken izleyicilerden küçük bir alkış aldığını da belirtti.

Çocukluğundan beri her çeşit balık tuttuğunu söyleyen Sudal, köpekbalıklarıyla ilgilenmeye ise yaklaşık iki yıl önce başladığını belirtti. Sudal ayrıca köpekbalığı yakaladıktan sonra insana diğer her balığın yem gibi geldiğini söyledi.

Sudal, köpekbalığını suya geri bırakmadan önce köpekbalığının yaklaşık bir dakika su dışında kaldığını söyledi.

Sudal, “Her zaman köpekbalıklarının gitmelerine izin veririm. Bu şeyleri serbest bırakmak önemli. Onlarla ilgilenmek söz konusu olunca çok korumacıyım” dedi.(TurkishNy)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder