15 Temmuz 2013

Apple Steve Jobs’tan sonra bir ilke hazırlanıyor

Apple, efsanevi CEO’su Steve Jobs’ın ardından ilk yeni ürününü piyasaya sürmek için çalışmalarını artırdı.


Dünyanın en popüler teknoloji şirketi Apple, kolay giyilebilecek bilgisayar iWatch’un tasarım sorunlarını ortadan kaldırmak için yeni bir ekiple anlaştı.

Şirket, efsanevi CEO’su Steve Jobs’ın ölümünün üzerinden bir yılın üzerinde zaman geçmesiyle, Jobs’tan sonraki ilk ürün tanıtımı için çalışmalarını bu şekilde hızlandırmış oldu.


iWATCH HAZIRLIĞI

Apple şirketine yakın isimlerin Financial Times gazetesine yaptığı açıklamalara göre, şirket iWatch projesine yönelik eleman alımlarını son dönemde artırdı.

Uzmanlar, Apple’ın iPod, iPhone ve iPad’lerden farklı bir ürün üzerine odaklandığından, mevcut ekibinden fazlasına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekiyor.

Ancak FT’ye konuşan kaynaklardan biri, yeni işe alımların iWatch’un tasarımına yönelik  sıkıntıların mevcut personelle çözülemeyeceği anlamına geldiğini de belirtti.


2014'ÜN İKİNCİ YARISI BEKLENİYOR

Yeni işe alımlar, iWatch’un gelecek yılın ikinci yarısına kadar hazır olmayacağının da işareti olarak kabul ediliyor.

Ancak işe alımların artması yatırımcılar arasında Apple’ın yeni ürün tanıtımı konusundaki isteğinin bir işareti olarak değerlendirildi.

Apple konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.


Ancak Apple CEO'su Tim Cook, Nisan ayındaki bir konuşmasında, “Ekibimiz yeni bir ürün için ciddi çalışma içinde, bu ürünü 2014 yılında tanıtmak için büyük heyecan içindeyiz” demişti.

Her ne kadar bu açıklama, Apple’ın plastik kasalı ucuz iPhone modeline yorulsa da Cook son dönemde giyilebilir teknoloji için de istekli açıklamalar yaptı.

Haziran’da düzenlenen AllThingsD konferansındaki konuşmasında, Cook, “Keşif yapmanın tam zamanı” sözlerini kullandı.(cnbce.com)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder