20 Temmuz 2013

Giyilebilir teknoloji yarışına Motorola da katılıyor

Tahminler yakın gelecekte giyilebilir teknoloji alanında büyük bir yarışın başlayacağı yönünde. Bu alanda çalışmalarını hızlandıran şirketlerin arasına Motorola da eklendi.


Google'ın deneme aşamasından çıkan ve gelecek aylarda satışa sunulacak olan akıllı gözlüğü, Apple'ın iddialara konu olan akıllı saati derken, "giyilebilir teknoloji" birçok firmanın ilgi alanı olmaya başladı.
Tasarım aşamasındaki giyilebilir ürünlerin teknoloji alanında yeni bir çığır açması ihtimali üzerinde duran şirketler, olası bir "giyilebilir teknoloji devrimine" hazırsızlık yakalanmak istemiyor.

Bu kategorinin oluşması ve ürünlerin tüketiciler tarafından ne ölçüde benimseneceği henüz tam olarak bilinmese de büyük şirketler boş durmuyor ve bu alandaki hazırlıklarını sürdürüyor. TechCruch sitesinin haberine göre bu markalardan biri de Motorola. Giyilebilir teknoloji tasarım grubu için endüstiriyel tasarımcı arayışına giren şirket, bu alandaki çalışmalarına hız verdi.

Motorola'nın 2011 yılında ürettiği MotoACTV adlı ürün

Motorola'nın geçmişinde de, giyilebilir teknoloji alanında gerçekleştirilen erken dönem denemeleri bulunuyor. 2011 yılında saat şeklindeki MP3 oynatıcısı MotoACTV adlı ürünü piyasaya süren şirket bu üründen istediğini bulamasa da, yaşanan gelişmeler önümüzdeki dönemde Motorola'nın tekrar yarışa katılacağı yönünde.(sdn.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder