16 Temmuz 2013

Zimmerman’ın mahkeme tarafından suçsuz bulunmasının ardından protestocularla polis çatıştı

Trayvon Martin isimli silahsız bir genci öldürmekle suçlanan George Zimmerman’ın mahkeme tarafından suçsuz bulunmasının ardından ABD çapında karara ilişkin protesto gösterileri başladı.


NBC Los Angeles’ın haberine göre George Zimmerman davasında verilen “suçlu değil” kararını protesto eden yüzlerce insan, Pazar günü Arlington Avenue yakınlarındaki Otoyol 10’a doğru yürüyüşe geçti. Otoyolu yarım saatten fazla süre trafiğe kapatan protesto göstericileri, polisle de çatışmaya girdiler.


NBC 4’a konuşan Los Angeles Polis Teşkilatı (LAPD) Amiri Andrew Smith, Los Angeles Polis Teşkilatı memurlarının, bazı insanların memurlara cisimler fırlatmasının ardından, protestoculara içinde kurşundan taneciklerin bulunduğu ağzı kapalı küçük keseler ateşlediklerini belirtti.


NBC 4’dan Tena Ezzeddine’nin belirttiği üzere akşam saat 11:00 itibariyle bir kişi tutuklanmıştı ve yaralanan bir LAPD memuru bulunmuyordu.

LAPD, 21. Sokak ve 10. Ave. üzerinde memurlara şişe ve taş attığı şüphesiyle bir kişinin tutuklandığını doğruladı.

Protesto göstericileri, Floridalı jüri üyelerinin George Zimmerman’ı Trayton Martin davasından suçlu bulmamalarının bir gün sonrasında protesto için sokaklara döküldüler. NBC 4’a konuşan yetkililer, LAPD’nin öncesinde plan yaparak protestolara hazırlandığını belirttiler.


Chicago, New York, San Francisco, San Jose ve Oakland dahil Pazar günü diğer büyük şehirlerde de protesto gösterileri düzenlendi. Oakland ve San Francisco’daki kalabalıklar, en azından akşamın ilk saatlerine dek sakinliklerini korudular.

Oakland’daki yüzlerce insan, sokaklarda yürüyüş yaptı. Yürüyüşün bir noktasında, bir Amerikan bayrağı yakıldı.


NBC News’un belirttiği üzere New York’ta, Pazar gecesi binlerce gösterici Union Meydanı’ndan Times Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Göstericiler kimi zaman trafiğin yavaşlamasına kimi zaman da durmasına yol açtılar. WNBC’nin belirttiği üzere söz konusu bölge, üzerinde Martin’in lehine yazıların yer aldığı posterler taşıyan ve Zimmerman’ın beraat kararını adli sistemin bozukluğu olarak nitelendiren kişiler tarafından tıkandı.

Los Angeles’ta, en az 200 kişiden oluşan grup akşam saat 7:00 sularında Otoyol 10’dan dağıtıldı. Protestocular, bu sırada LAPD memurlarının kendilerine plastik mermiyle ateş açtıklarını söylediler.

Los Angeles’ta en az iki büyük protesto düzenlendi. Akşam saat 4:00 sularında başlayan protestoların biri Martin Luther King Jr & Crenshaw bulvarlarında, diğeri ise Güney Los Angeles’taki Leimart Park’ta düzenlendi.(TurkishNY)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder