17 Temmuz 2013

McDonalds'tan Çalışanlarına Şaka Gibi Tavsiye; ''İkinci Bir İşte Daha Çalışın''

McDonalds, çalışanlarının aldıkları maaşlarla geçinemediklerini farkına varmış olacak ki, bu konuda çalışanlarına bir çözüm sundu: ikinci bir iş bulun.

Daily Mail’ın haberine göre McDonalds’ın Practical Money Skills for Life isimli finansal planlama sitesinde yer alan restoranın çalışanlarına yönelik aylık bütçe örneği eleştirilere ve alaya konu oldu.

Haftada 40 saat çalışan varsayımsal bir McDonalds çalışanın masraflarının konu edildiği aylık bütçede, kira masrafı 600 dolar olarak belirlendi.

Söz konusu rakam, New York ve Philadelphia’daki ev piyasasına dair bilgisi olan herkesten eleştiri aldı.

Örnek bütçede ayrıca sağlık hizmeti masrafı olarak sadece 20 dolar ve araç ödemesi olarak ise 150 dolar ayrıldı. Bu arada bütçede gıda ya da yakıt gibi kalemler yer almıyor.

Ayrıca bütçenin gelir kısmında; 1.105 doların ilk iş gelirinden, 955 doların dan ikinci işin gelirinden geleceğine yer veriliyor.


Bütçede gıdaya ilişkin bir harcamaya yer verilmediği düşünüldüğü vakit, çalışanların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için ya restorandaki kalan yemeklere güvenmeleri gerekeceği ya da bütçede günlük harcanacak para miktarı olarak gösterilen 27 doları yiyecek almak için kullanmaları gerekeceği düşünülebilir.

Örnek bütçede çocuk bakımı ya da kıyafet gibi temel gereksinimlerden de bahsedilmiyor.

McDonalds’ın çalışanlarına yönelik bütçe tavsiyesini “akıl almaz” diye nitelendiren hazır gıda çalışanları savunucu grubu Low Pay is Not OK, söz konusu siteyle alay eden bir video hazırladı.(TurkishNY)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder