27 Temmuz 2013

Doğal Boyutlu Hologramlar Evinize Gelecek

Yıldız Savaşları ve Uzay Yolu gibi Hollywood yapımlarında tanık olduğumuz hologram, yakın zamanda beyaz perdenin dışına taşarak gerçek boyutlarında oturma odalarınıza gelecek. ABD’li bir şirket, havada 3D görüntü oluşturan holovizyon teknolojisini dev boyutlarda sunmaya hazırlanıyor.

Başta eğlence ve reklam dünyasının merakla adapte olmak istediği hologram teknolojisi, yakın gelecekte oturma odalarımızı bir ‘holograma’ çevirebilir.

Los Angeles merkezli Provision 3D Media şirketi, yenilikçi projeleri destekleyen Kickstarter şirketinin desteğiyle ‘doğal boyutlarda’ holovizyon sunmak için çalışıyor.

Holovizyon teknolojisi, havada 3D hareketli görüntüler oluşturabilen bir cihaz olarak biliniyor. Hologram oluşturan kutular gibi bir perdeye ihtiyaç olmadan, gözlük takmak gerekmeden gerçek ve canlı görüntüler 3D olarak oluşturuluyor.

3D Media, 950 bin dolar bağış toplamaya çalıştıkları proje kapsamında, 3 inç ile 52 inç ‘HoloVizyon’ ekranlar üretmeyi hedefliyor.

Mashable sitesine konuşan 3D Media CEO’su Curt Thornton, Kickstarter desteğini alarak en kısa zamanda prototip üretmeyi ve test sürecine başlamak istediklerini açıkladı.



‘Oyunseverler Bayılacak’

Thornton, HoloVizyon teknolojisinin hologramlardan farklı olacağını çünkü görüntüyü ortaya çıkaran ışık kaynağını yeniden icat etmeye çalıştıklarını belirtti.

Thornton, ‘patentli üretecekleri ışık kaynağının, insan boyutunda görüntü sunabilecek güçte olacağını’ söyledi. Teknolojinin detayları verilmese de, ışık kaynağına konacak dijital veriyle, doğal boyutta görüntüler havada oluşturulabilecek.

Thornton, projelerinin ‘Hollywood bilim kurgularının gerçek hayata taşınması adına başlangıç olacağını’ belirtti.

Mağazalar ve reklam panolarında kullanılabilecek olmasının yanı sıra, holovizyon teknolojisi oyunseverlerin aklını başından alabilir. Bu durumun farkında olan Thornton, “Çok büyük bir oyunsever kitlesi var... Xbox, PlayStation, Wii veya PC oynamaları fark etmeden, görsel çevrenin doğal çevreye taşınmasından hoşlanacaklar” dedi.


Prototipi üretip testleri yaptıktan sonra ilk ürünlerini San Francisco’da tanıtacaklarını belirten Thornton, holovizyon teknolojisinin ‘herkese ulaşacağını’ ifade etti. Thornton, “Sadece bilim kurgu veya bilgisayar delileri değil, herkes günlük hayatında yeni nesil tecrübeyi tadacak” dedi.

19 günü kalan bağış kampayasında destek vermek isteyen katılımcılar, 7500 dolar karşılığında 17 inçlik ‘HoloVision’ cihazı alabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder