9 Haziran 2013

Politikacılar, Milyarderler ve Bazı Kişilerden Oluşan Bu Grup Gizlice Dünyayı mı Yönetiyor? (Medya Baronu Özel)

138 dünyaca ünlü milyarder, banka yöneticileri, savunma şefleri, politikacılar,  kraliyet ve petrol baronları oldukça özel bir toplantı için İngiltere, Grove Hotel'de  toplandı.


Önümüzdeki dört gün boyunca, bu çok önemli insanlar  en iyi yemekler, şarap ve ultra lüks konaklama ile  tüm dünyanın geleceği ve kaderini tartışacak.

Komplo teorisyenleri, bu grubun dünyanın siyasi ve ekonomik faaliyetlerini kontrol ettiklerinden emin olduklarını belirtiyorlar.

Halka son zamanlarda varlığını kabul ettiren Bilderberg grubu bu toplantılarda 21 ülke tarafından temsil edilmektedir.

Bazı konuklar arasında, Şansölye George Osborne, Hollanda Prensesi Beatrix, Uluslararası Para Fonu Christine Lagarde, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, efsanevi politikacı Henry Kissinger ve David Petraeus, eski Ordu genel ve CIA direktörü başkanları yer alır.

Ayrıca , BP, Shell, HSBC ve Goldman Sachs gibi büyük şirketlerin  yanı sıra yaklaşık 60 büyük uluslararası şirketin başkanları da katılacak.

61. toplantısını yapacak olan grubun ilki 1954 yılında Hollanda, Hotel de Bilderberg de gerçekleşmiş olup  orjinal amacı ise "Avrupa ve Amerika arasında diyaloğu teşvik." idi.

Toplantıları ilk organize eden kişi Polonyalı bir sürgün olan ve Avrupa Birliği savunucusu Joseph Retinger, kominizmin yayılmasını engellemek ve Amerikan Düşmanlığının önüne geçmek için bu toplantıları organize etmiştir.

Peki bu seçkin topluluğu benzer politik hareketlerden ayıran şey nedir? Sessizlik! Sessizlik bu toplantıların kodudur.Konuklar, gelecek yıl tekrar bu toplantılara katılmak istiyorsa toplantının içeriğini ve katılan kişileri asla açıklamamakla yükümlüdürler.

Tony Blair parlemanto tarafından bu toplantılara katılıp katılmadığı sorularını kesin bir dille yalanlamıştı.Yine Tony Blair 1993 yılında bu grubun üyesi olduğu ortaya çıkarıldığında "Evet, aslında gerçekten yararlı bir grup var" demişti.

Usame bin Ladin, Oklahoma bombacısı Timothy McVeigh ve Londra çivi bombacısı David Copeland Bilderberg'in tüm dünyanın kaderini ellerinde tuttuğunu iddia etmişti.

Bir Yunan piskopos Bilderberg'in,  Lucifer mürüdlerince zalim bir dünya diktatörlüğü oluşturduklarını söylemişti.

Dedikodular, bu yılki toplantıların konusunun Batı ekonomisi, siber savaşlar, Avrupa Birliği ve tabii ki Orta Doğu siyaseti olduğunu söylüyor.

Eski Çalışma bakanı ve Bilderberg üyesi David Healey, yazar David Ronson'a yaptığı açıklamada '' Grubun tamamen hayırsever niyetleri var ve sadece insan ırkının güvenliğini korumak istiyor.'' dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder