29 Haziran 2016

Atatürk Havalimanı'nda patlama!


Atatürk Havalimanı'nda 3 ayrı canlı bomba saldırısı gerçekleşti. İstanbul Valisi 28 kişinin öldüğünü 60 kişinin yaralandığını açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda 3 ayrı canlı bomba saldırısı gerçekleşti. İstanbul Valisi Vasip Şahin 28 kişinin öldüğünü 60 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırganlar kendilerini patlatmadan önce uzun namlulu silahlarla etrafa ateş açtı. İlk belirlemelere göre patlamalar dış hatların giriş ve çıkışı ile otoparkta gerçekleşti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saldırı ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri paylaştığımı ifade etmek isterim.  Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var."

Olay yerine aralarında polislerin de olduğu çok sayıda yaralı var ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Patlamanın ardından silah sesleri duyuldu.

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Efkan Âlâ'dan kriz masası oluşturmasını istedi.

Havaalanına giriş çıkışlar kapatıldı ve uçaklar başka havaalanlarına yönlendirliyor. Saldırı ile ilgili yayın yasağı getirildi.

"Yeterli kan stoğumuz var"

Öte yandan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Patlamanın olduğu andan itibaren kriz merkezinde koordineli olarak hastanelere ilave kan sevkiyatını yaptık. Şu an için acil kan ihtiyacı bulunmamakta. Yeterli kan stoğumuz var. Vatandaşlarımız böyle durumda hastanelere kan bağışı için yığılma yapıyorlar. Vatandaşlar acil servise gidiyor, hastaların oraya ulaşmasına engel oluyorlar. Önümüz bayram ve ramazan nedeniyle kan stoklarımız kritik seviyelerde. Dolayısıyla kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızı Kızılay'ın kan merkezlerini davet ediyoruz." diye konuştu.

Patlama sonrası Facebook, İstanbul'da bulunan kullanıcılarına güvenlik durumu kontrolü gönderdi.

Kaynak: AA, DHA, Al Jazeera

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder